M_IMG_9480_2 – kopio_1.JPG

Hei!

Olen Jenniina 32 - vuotias luonnonkosmetiikkaan ja kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon erikoistunut kosmetologi. Sivuiltani löydät paljon ideoita, inspiraatiota ja tuote arvosteluja luonnonkosmetiikan meikeistä sekä juttua kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta ja -hyvinvoinnista. Toivottavasti viihdyt sivullani!

Uoga Uogan mineraalimeikkipohja

Uoga Uogan mineraalimeikkipohja

Olen nyt testaillut elokuun alusta saakka Greenlips Beautystä saamaani Uoga Uogan mineraalimeikkipohjaa. Uoga Uogan meikkipohjan sanotaan sopivan erityisesti rasvoittuvalle- ja sekaiholle ja näin varmasti on. Uoga Uogan pohja on selvästi mattaisempi ja peittävämpi kuin esimerkiksi käyttämäni Everyday Mineralsin semi-matte pohja. Sanoisin, että se on peittävyydeltään ja mattaisuudeltaan samaa luokkaa EDM:n matte-pohjan kanssa.

Jännä miten eriltä pohja tuntuu kasvoilla riippuen ihon kunnosta. Minulla rasvoittuu kesällä helposti iho päivän aikana ja elokuussa pohja tuntui tosi hyvältä kasvoillani, ei kiristänyt ja näytti hyvältä. Syyskuun alussa ihoni kuivui ihan yhtäkkiä todella paljon ja pohjan levityksen jälkeen iho tuntui kiristävältä ja kuivalta koko päivän enkä oikein pystynyt käyttämään sitä. 

Nyt parin viikon tehokosteutuksen jälkeen olen saanut ihoni taas normaaliksi eikä pohja tunnu kiristävältä enää. Mineraalimeikkipohjathan eivät itsessään kuivata ihoa, mutta jos iho on jo kuiva niin, mineraalimeikkipohja ei ainakaan minun mielestäni tunnu kovin hyvältä kasvoilla. Joten kuivaihoisille en tätä pohjaa suosittelisi. Mikään meikkipohja ei myöskään näytä hyvältä, jos ihon pinta hilseilee kuivuudesta, joten nyt kannattaa viimeistään alkaa kiinnittämään huomiota ihon kosteutukseen.

uoga_uoga_mineraalimeikkipohja_savykartta2.jpg

Minulla on käytössä sävy Never sleeping beauty ja se on ilmeisesti kaikista vaalein sävy, jos tulkitsen oikein heidän sävykarttaansa. EDM:lta minulla on Golden light 2W, joka sulautuu tosi hyvin ihooni. Ajattelinkin tämän olevan aivan liian vaalea minulle, mutta se itse asiassa onkin yllättävän hyvä, kun sipaisen lisäksi hiukan EDM:n aurinkopuuteria kasvoille. Vertasin Sleeping beautya EDM:n 1C- (punapohjainen), 1N- (neutraali) ja 1W- (lämmin) sävyihin ja se on selvästi keltapohjaisempi kuin 1C ja 1N, mutta ei niin keltapohjainen kuin 1W. Tummuudeltaan ja keltaisuudeltaan se menee 1N ja 1W väliin, joista 1W on tummin ja keltasävyisin. Vertasin sitä myös matte-pohjaan ja Sleeping beautyssä näkyi valoa vasten ihan pientä kimalletta, jota EDM:n matte-pohjassa ei näkynyt. Uoga Uogan pohja on kuitenkin matta eikä siinä näy kasvoilla mitään kimalletta/hohdetta. Omaan makuuni tämä on liian mattainen nyt syksyllä, mutta kesällä se piti kiillon sopivasti kurissa.

Uoga Uogan pohja on kestänyt kasvoillani todella hyvin. En ole korjaillut sitä päivän aikana kertaakaan vaan se pysyy iltaan asti hyvännäköisenä.

IMG_1625_.JPG

Uoga Uogan mineraalimeikkipohja sisältää mineraalien lisäksi myös meripihkaa, valkoista savea, allantoiinia, riisipuuteria sekä silicaa, joten se ei koostu 100 % mineraaleista.   Koostumus onkin eri tuntuinen verrattuna esimerkiksi EDM:n pohjiin. Se on hieman karkeampaa eikä niin hienoa jauhetta kuin EDM:n pohjat, mutta en kuitenkaan ole huomannut, että se käyttäytyisi kasvoilla mitenkään eri tavalla. Ehkä siitä tulee puuteroidumman näköinen pinta, jos sitä laittaa liikaa, mutta senkin saa korjattua pyörittelemällä kabukia kasvoilla kunnes pohja tasoittuu. Sanoisin, että hyvä pohja normaalille sekä seka- ja rasvoittuvalle iholle, jos kaipaa peittävyyttä ja mattaista pintaa.

INCI: Mica, Titanium Dioxide, Zinc Oxide, Magnesium Stearate, Kaolin (white clay), Allantoin, Amber Powder, Oryza Sativa (rice) Powder, Silica, +/- Iron Oxides: CI 77491, CI 77492, CI 77499.

 

Onko teillä kokemusta Uoga Uogan meikkipohjasta? Mitä mieltä olette siitä?

 

 
Syksyn meikkitrendit 3/4: Plum

Syksyn meikkitrendit 3/4: Plum

Syksyn meikkitrendit 4/4: Cinnamon Street

Syksyn meikkitrendit 4/4: Cinnamon Street