M_IMG_9480_2 – kopio_1.JPG

Hei!

Olen Jenniina 32 - vuotias luonnonkosmetiikkaan ja kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon erikoistunut kosmetologi. Sivuiltani löydät paljon ideoita, inspiraatiota ja tuote arvosteluja luonnonkosmetiikan meikeistä sekä juttua kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta ja -hyvinvoinnista. Toivottavasti viihdyt sivullani!

Mineraalimeikit - Mitä ne ovat?

Mineraalimeikit - Mitä ne ovat?

Olen tässä viime aikoina tutustunut mineraalimeikkeihin oikein urakalla töiden puolesta. Täytyykin heti tunnustaa, että en ole aikaisemmin ollut niistä yhtään kiinnostunut. Kuvittelin, että ne ovat tarkoitettu hyvä ihoisille, jotka haluavat vähän jotain puuteria kasvoille ja tasoitella ihon sävyä. Rinnastin ne meikkipuutereihin, joita kokeilin joskus nuoruudessa enkä pitänyt niistä ollenkaan. Mattainen lopputulos, mutta ei kunnon peittoa. Enhän minä semmoista voi käyttää, kun haluan peittävän lopputuloksen ja punaisuutta piiloon. Ja kaiken lisäksi tykkään kuulaasta ihosta enkä mistään mattaisesta puuteroidusta lopputuloksesta. Mutta kuinka väärässä olinkaan. Ihastuin heti mineraalimeikkeihin, kun pääsin niitä kunnolla testaamaan. Yllätyin miten luonnollisen ja hehkuvan, mutta silti peittävän lopputuloksen niillä saa aikaiseksi ilman pakkeloitua fiilistä. Ja mikä parasta meikkipohja ei tunnu iholla miltään. Nyt kyllä vähän hävettää, että tämmöinen meikkihullu on ollut ihan pihalla tämmöisistä ihanuuksista.

6.2016Tuotekuva4.JPG

Jos siellä lukijoissa on yhtä tietämättömiä, kuin minä olin vähän aikaa sitten niin kerron hieman mitä ne mineraalimeikit oikein ovat. Mineraalimeikit ovat siis puuterimaisia meikkituotteita, jotka ovat valmistettu hyvin hienojakoisista luonnonmineraaleista. Puhtaat mineraalimeikit koostuvat ainoasataan luonnonmineraaleista eli ne ovat aina jauhemaisia. Mineraalimeikeille ei ole olemassa mitään sertifiointia, joten kaikkia mineraaleja sisältäviä tuotteita saa kutsua mineraalimeikiksi. Jos siis haluat aidon 100 % mineraalimeikkipohjan, kannattaa lukea inci-lista läpi ennen ostoa. 

Aidon mineraalimeikkipohjan tunnistaa lyhyestä inci-listasta. Tässä esimerkki parin mineraalimeikkipohjan incistä. Se voi näyttää esimerkiksi tältä  

INCI: Mica. May Contain ±: Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499) tai tältä 

INCI: Mica, Zinc oxide [+/- CI 77891 (Titanium dioxide), CI 77492 (Iron oxide), CI 77491 (Iron oxide), CI 77499 (Iron oxide)].

Mineraalimeikkipohja siis koostuu usein micasta eli kiilteestä, titaanioksidista, sinkkioksidista sekä rautaoksideista, jotka ovat tuotteen väripigmenttejä. Aidot mineraalimeikit rinnastetaankin usein luonnonkosmetiikkaan, koska ne eivät sisällä keinotekoisia säilöntäaineita, väriaineita eikä hajusteita.

6.2016Tuotekuva2.JPG

Mineraalimeikit sopivat kaikille ihotyypeille, myös kuivalle ja herkälle iholle. Rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle ne ovat ihanteellisia, sillä mineraalimeikeissä käytettävä sinkkioksidi on tulehduksia ehkäisevä eikä niissä myöskään ole kalvoa muodostavia ainesosia, jotka voivat tukkia ihoa. Herkällekkin iholle ne sopivat hyvin, koska niissä on vähän raaka-aineita, joten myös herkistäviä aineita on vähemmän. Myös kuivaihoiset voivat kokeilla mineraalimeikkipohjaa, sillä mineraalimeikkipohja ei ime ihon sisällä olevaa kosteutta. Esimerkiksi Everyday mineralsilla on kuivalle iholle tarkoitettu mineraalimeikkipohja.

Kannattaa myös katsoa, ettei mineraalimeikki sisällä vismuttioksikloridia (bismuth oxychloride), jota käytetään mm. lisäämään iholle kiiltoa ja hehkua. Se on kosmetiikassa yleisesti käytetty väri- ja täyteaine, joka saattaa ärsyttää ihoa. Sitä on sallittu käyttää kosmetiikassa vain muihin ainesosiin sekoitettuna, jotta sitä olisi turvallisempi käyttää.

Tässäpäs on teille pieni info paketti mineraalimeikeistä. Seuraavassa osassa esittelen teille hieman tarkemmin Everyday Mineralsin mineraalimeikkipohjia, jotka tulivat juuri meille Studio Uleåborgiin myyntiin. Nyt kyllä tuli kova hinku testailla muidenkin merkkien mineraalipohjia ja vertailla miten ne eroavat toisistaan.
 


Käytättekö te mineraalimeikkejä? Ja mikä on teidän suosikki merkkinne? 

Kuvat: Liisa Väisänen
 

Täydellisen meikkivoiteen metsästys: Laveran Natural Mousse Make-up

Täydellisen meikkivoiteen metsästys: Laveran Natural Mousse Make-up

Testissä Zaon uusi hohdepuuteri

Testissä Zaon uusi hohdepuuteri