M_IMG_9480_2 – kopio_1.JPG

Hei!

Olen Jenniina 32 - vuotias luonnonkosmetiikkaan ja kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon erikoistunut kosmetologi. Sivuiltani löydät paljon ideoita, inspiraatiota ja tuote arvosteluja luonnonkosmetiikan meikeistä sekä juttua kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta ja -hyvinvoinnista. Toivottavasti viihdyt sivullani!

Everyday Mineralsin mineraalimeikkipohjat

Everyday Mineralsin mineraalimeikkipohjat

Olen nyt pari kuukautta käyttänyt Everyday Mineralsin mineraalimeikkejä päivittäin ja päässyt tutustumaan niihin oikein kunnolla, kun ne tulivat meille töihin myyntiin. Everyday Mineralsilla on tosi laaja valikoima tuotteita, joten ajattelin aluksi kertoa hieman omia kokemuksia merkin meikkipohjista.

Everyday Minerals on lähtöisin Texasista. Kaikki Everyday Mineralsin tuotteet ovat 100% vegaanisia, ympäristöystävällisiä ja eläinkokeettomia ja tuotteet valmistetaan käsityönä Austinissa. Tuotteissa ei käytetä eläinperäistä karmiinia, vismuttikloridia, mineraaliöljyjä, sodium lauryl sulphatea, hajusteita tai EDTA:ta.

Everyday Mineralsilla on kolme eri ihotyypille tarkoitettua pohjaa, joita ovat jojoba, semi-matte ja matte. Näistä löytyy kaikista punertava pohjaiset viileät sävyt (C), neutraalit sävyt (N) sekä keltapohjaiset lämpimät sävyt (W). Meikkipohjia saa tummuudella 0-7, joista 0 on luonnollisesti vaalein ja 7 tummin sävy. Kaikista vaaleimmat sävyt ovat Rosy Fair 0C ja Fair 0N. W-sävyt ovat selvästi tummempia kuin N- ja C-sävyt. Minulla on ollut kesän käytössä 2W ja se on ollut tosi hyvä aurinkopuuterin kanssa. 

Jojoba pohja on tarkoitettu kuivalle ja herkälle iholle ja sillä saa kuulaan lopputuloksen. Se sisältää mican lisäksi myös jojoba estereitä, jotka kosteuttavat ihoa. Tämä onkin ainut pohja, joka ei koostu 100 % mineraaleista. Jojoba-pohjaa en ole kokeillut kuin yhdesti, joten siitä minulla ei ole kauheasti omakohtaista kokemusta.

INCI: Mica, Jojoba Esters. May Contain ±: Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)

IMG_1527.JPG

Semi-matte - meikkipohja sopii erityisen hyvin normaalille- ja sekaiholle. Se on peittävä ja hehkuu hillitysti. Minulla on ollut päivittäin käytössä semi-matte pohja ja laitan sitä kolme kerrosta, jolla lopputulos on todella luonnollisen näköinen, mutta kuitenkin peittävä. Käytän silmän alusille lisäksi multi-tasking peiteainetta, koska niitä pohja ei peitä mielestäni riittävästi. Kun aloitin semi-maten käytön, iho tuntui heti levityksen jälkeen kiristävältä muutaman tunnin ajan, mutta tunne hävisi päivän mittaan. Nyt kiristävää tunnetta ei tunnu enää olenkaan vaan iho tuntuu heti levityksen jälkeen normaalilta. Iholla siis saattaa mennä jonkin aikaa tottua pohjaan. Semi-matte pysyy kasvoillani hyvin koko päivän. Yleensä en edes korjaile sitä päivän aikana ollenkaan vaan menen aamun levityksellä iltaan asti. Illalla iho kiiltelee jonkin verran, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Heinäkuussa helle keleillä iho taas kiilteli aika paljonkin ja silloin olisin kyllä voinut varmasti käyttää matte-pohjaakin.

INCI: Mica. May Contain ±: Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499).

Matte-meikkipohjan sanotaan sopivan parhaiten rasvoittuvalle iholle. Tällä saa kaikista mattaisimman ja peittävimmän lopputuloksen. Omalla iholla tämä tuntuu, kuivalta ja kiristävältä pitkään, joten luulen, että rasvoittuvalle iholle tämä on tosi hyvä. Omasta mielestäni matte on mattaisempi kuin semi-matte ja myös peittävämpi. Laitoin matte-pohjaa kaksi kerrosta kun semi-mattea saa laittaa kolme kerrosta, jotta lopputulos on tarpeeksi peittävä. Aamulla matte-pohja on makuuni jopa liian mattainen ja kuivan tuntuinen, mutta päivän mittaan sekin alkaa hieman kiiltelemään, myös kiristävä tunne häviää päivän aikana. Voisin siis hyvin käyttää myös matte-pohjaa esimerkiksi kesäisin ja talvella siirtyä semi-matteen.

INCI: Mica. May Contain ±: Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)

IMG_1551_.JPG

 

Olen kokeillut pohjan levitykseen molempia Flat top-sivellintä sekä Long handled kabukia ja Flat topilla saa peittävämmän lopputuloksen, koska se on tiiviimpi, mutta sitten taas long handled kabuki on mielestäni pehmeämmän ja mukavamman tuntuinen kasvoilla, joten kannattaa kokeilla minkä tyyppinen sivellin itselle on parhain. 

Meikkipohjan voi vielä viimeistellä ja kiinnittää viimeistelypuuterilla, joka levitetään meikkipohjan jälkeen iholle. Sitä voi myös lisätä päivän mittaan, jos haluaa poistaa ylimääräistä kiiltoa. Se sopii erityisesti rasvoittuvalle ja sekaiholle. Viimeistelypuutereita on neljää eri sävyistä, joista yksi on sävytön ja näin ollen sopii kaikille. Minulla on ollut käytössä pelkkä semi-matte pohja ilman viimeistelypuuteria enkä sitä ole kaivannutkaan muulloin kuin helteisinä päivinä. Kokeilin sitä muutamana helle päivänä ja kyllä se sitä kiiltoa sieltä vei pois. Se ei kuitenkaan ole välttämätön meikkipohjan kiinnittämiseksi, jos iho ei rasvoitu. Minulla ainakin on pysynyt pelkkä meikkipohja hyvin koko päivän ilman viimeistelypuuteriakin.

Pohjien lisäksi Everyday Mineralsilta löytyy meikkipohjan alle laitettavia primereita, peiteaineita ja korjausvärejä sekä pohjan päälle laitettavia aurinkopuutereita, hohdepuutereita sekä poskipunia. Heillä on myös luomivärejä ja rajausvärejä sekä huulivoiteita. Ripsiväri taitaa olla ainut meikkituote mikä heiltä puuttuu, muuten koko meikin voi tehdä Everyday Mineralseilla.  
 

Onko teillä kokemusta Everyday Mineralseista? Mitäs tykkäätte?

 
Syksyn meikkitrendit 1/4: Sleeping Dragon

Syksyn meikkitrendit 1/4: Sleeping Dragon

Täydellisen meikkivoiteen metsästys: Laveran Natural Mousse Make-up

Täydellisen meikkivoiteen metsästys: Laveran Natural Mousse Make-up