M_IMG_9480_2 – kopio_1.JPG

Hei!

Olen Jenniina 32 - vuotias luonnonkosmetiikkaan ja kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon erikoistunut kosmetologi. Sivuiltani löydät paljon ideoita, inspiraatiota ja tuote arvosteluja luonnonkosmetiikan meikeistä sekä juttua kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta ja -hyvinvoinnista. Toivottavasti viihdyt sivullani!

Esittelyssä Ilia Beautyn huulipunia

Esittelyssä Ilia Beautyn huulipunia

Vihdoinkin pääsin testaamaan Ilia Beautyn huulipunia. Olen katsellut merkin meikkejä jo pitkään instagramissa ja lukenut ulkomaisista blogeista, mutta nyt vihdoinkin niitä saa myös Suomesta Liinu`n Organic Beautysta. Sävyn valinta olikin todella hankalaa pelkkien kuvien perusteella, kun en päässyt paikan päälle niitä katsomaan. Ja ihania sävyjä oli aivan liikaa! Päädyin lopulta tilaamaan Ilia lipstickin sävyssä Ink pot ja lipstick crayonin sävyssä Dress you up.    

Ink pot - huulipunassa on käytetty ainoastaan luonnosta peräisin olevaa pigmenttiä, mutta osassa huulipunista on käytetty lisäksi synteettisiä pigmenttejä.  En tiennytkään, että monet luonnonkosmetiikan meikkisarjat, kuten esimerkiksi RMS beauty, Kjaer Weis, Jane Ireland ja Inika käyttävät luonnollisten pigmenttien lisäksi myös synteettisiä. Minulle sillä ei kylläkään ole väliä, jos tuote muuten on luonnonkosmetiikkaa, mutta osalle varmasti on.  Kaikissa Ilian huulipunissa on mehiläisvahaa, joten ne eivät ole täysin vegaaneja.

IMG_1667_.JPG

Huulipunan koostumus on notkeaa ja jotenkin kermaisen tai silkkisen tuntuista. Huulipuna on todella kosteuttava. Vaikka huulipunaa on pitänyt koko päivän, niin illalla huulet ovat pehmeät ja kosteutetun näköiset ja tuntuiset, toisin kuin monien muiden huulipunien kanssa.  Aamulla kun laitan huulipunaa, niin minusta tuntuu koko päivän siltä, kuin minulla olisi reilu kerros huulirasvaa huulilla. Itse pidän enemmän kuitenkin jämäkämmästä ja kuivemmasta koostumuksesta, joka liimautuu huulen pintaan ja pysyy siinä. Ilian huulipunan kanssa minusta tuntuu koko ajan, että huulipuna leviää ja karkailee, koska se on niin liukasta. Olenkin vilkuillut normaalia useammin peiliin päivän aikana, mutta ei se ole vielä kertaakaan levinnyt. Täytynee kai vain tottua tähän koostumukseen, sillä muuten tykkään tästä kovasti. 

Yhdellä kerroksella Ink potista tulee vaaleampi ja hillitympi sävy, mutta kerrostamalla väriä siitä saa intensiivisemmän ja tummemman. Käytin aluksi huulipunaa Zaon huultenrajauskynän kanssa, mutta huuliin alkoi tulla iltapäivästä tummia kökkäreitä?! Olenkin käyttänyt sitä nyt ilman rajauskynää ja huulipuna on pysynyt ihan hyvin ilman sitäkin. Normaalistihan käytä huulipunaa aina huultenrajauskynän kanssa ja levitän huulipunan siveltimellä, jolloin se pysyy minulla siistinä pitkään.

INCI: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil*, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Beeswax (Cera Alba)*, Triisostearyl Citrate, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Zea Mays (Corn) Starch*, Linum Usitatissimum (Linseed) Flax Seed*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil*, Salvia Officinalis (Sage) Leaf*, Tocopherol. May contain: Mica, Titanium Dioxide CI77891, Black Oxide CI77499, Yellow Oxide CI77492, Red Oxide CI77491, Red 7 CI15850, Red 28 CI45410, Yellow 5 CI19140. *Certified Organic Ingredients. Ingrédients Certifiés Biologiques.

IMG_1696_.JPG

Huulikynät taas ovat kaikki vegaanisia, mutta niissä on käytetty myös synteettisiä väripigmenttejä. Yhden sävyn (Iko iko) kohdalla lukee merkin nettisivuilla, että 100 % luonnollisia ainesosia ja muissa ei mainita siitä mitään, joten muissa synteettisiä pigmenttejä luultavastikin on. Huulikynässäkin on kosteuttava ja pehmeä koostumus, mutta se on jämäkämpää ja huulipunamaisempaa kuin huulipunassa. Tykkään tästä koostumuksesta ehdottomasti enemmän, aivan ihana! Kynästä on myös helppo levittää huulipuna siististi huuliin ilman sivellintä ja se pysyy huulissa hyvin koko päivän. Tilaan kyllä ehdottomasti näitä kyniä lisää. Harmi vain, kun näissä kynissä ei ole niin paljon sävyjä kuin huulipunissa.  
 

INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Wax, Shorea Robusta Resin, Rhus Verniciflua Peal Wax, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Zea Mays (Corn) Starch*, Caprylic/Capric Triglyceride, Behenyl Olivate, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf*, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Fruit oil, Salvia Officinalis (Sage) Leaf*, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Wax, Jasminum Officinale (Jasmine) Oil, Vanilla Planifolia Fruit Oil*, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate. May contain: Mica, Titanium Dioxide CI77891, Black Oxide CI77499, Yellow Oxide CI77492, Red Oxide CI77491, Red 7 CI15850, Red 28 CI45410, Yellow 5 CI19140. *Certified Organic Ingredients. Ingrédients Certifiés Biologiques.

 

Oletteko te tutustuneen Ilian huulipuniin tai muihin meikkeihin? Mitäs tykkäätte ja mitä suosittelisitte kokeilemaan seuraavaksi?

Syksyn meikkitrendit 2/4: Purple Rain

Syksyn meikkitrendit 2/4: Purple Rain

Syksyn meikkitrendit 1/4: Sleeping Dragon

Syksyn meikkitrendit 1/4: Sleeping Dragon