M_IMG_9480_2 – kopio_1.JPG

Hei!

Olen Jenniina 32 - vuotias luonnonkosmetiikkaan ja kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon erikoistunut kosmetologi. Sivuiltani löydät paljon ideoita, inspiraatiota ja tuote arvosteluja luonnonkosmetiikan meikeistä sekä juttua kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta ja -hyvinvoinnista. Toivottavasti viihdyt sivullani!

Meikki vinkkejä silmälasien käyttäjille

Meikki vinkkejä silmälasien käyttäjille

Sain vihdoinkin ostettua itselleni uudet silmälasit. Edelliset lasit olivat vuodelta 2009 ja niistä oli viimeiset puoli vuotta molemmat sangat irti, jotka sitten teippasin tyylikkäästi maalarinteipillä. Olen siis käyttänyt piilolinssejä melkeinpä joka päivä jo useamman vuoden. Nyt onkin ollut kiva käyttää laseja, joilla saa helposti vaihtelua omaan tyyliin. Ajattelinkin jakaa muutamia meikkivinkkejä silmälasien käyttäjille.

Omasta mielestäni kaikista ärsyttävintä on silmälasien valuminen ja meikin lähteminen nenänvarresta silmätyynyjen kohdalta. Valumista voi ehkäistä välttämällä öljyisten ja rasvaisten meikkivoiteiden käyttöä ja meikkipohjasta kannattaa tehdä myös mahdollisimman ohut siitä kohtaa nenänvartta missä lasit ovat. Synteettisiä meikkejä käyttävillä on laajempi valikoima mattaisia meikkivoiteita ja pohjustajia, jotka estävät ihon rasvoittumisen. Luonnonkosmetiikan puolella taas melkeinpä kaikki nestemäiset meikkivoiteet sisältävät öljyjä ja vahoja eikä samanlaisia rasvoittumista estäviä pohjustajia ole. Itse olen huomannut mineraalimeikkien toimivan parhaiten lasien kanssa. Niillä voi myös helposti säädellä pohjan paksuutta laittamalla mineraalimeikkiä todella kevyesti nenänvarteen ja muualle sitten enemmän. 

Käytän itse synteettistä silmämeikin pohjustajaa, koska luomeni rasvoittuvat todella helposti eivätkä luomivärit muuten pysy minulla. Kokeilin laittaa pohjustajaa liikkuvan luomen lisäksi myös nenän sivuille mihin lasien nenätyynyt tulevat ja levitin mineraalimeikkipohjaa niiden päälle. Ja se toimi yllättävän hyvin! Näin näillä alueilla ei ole ollenkaan rasvaa eivätkä lasit myöskään ala liukumaan niin helposti. En muuten edes oikein ymmärrä miten luonnonkosmetiikan silmämeikinpohjustajat toimivat, koska monet niistä sisältävät jotain öljyjä tai jopa shea- tai kaakaovoita. Itselläni luomet rasvoittuvat niin paljon, että pohjan on oltava täysin rasvaton, jotta luomivärit pysyvät ilman kasaantumista.

IMG_6361_1.JPG

Toinen asia minkä itse huomasin on se, että lasit monesti langettavat varjon silmien ylle ja korostavat silmien ja silmän alusien tummuutta. Silmien alla kannattaakin käyttää valoa heijastavaa peiteainetta ja kiinnittää huomiota siihen ettei ainakaan korosta niitä. Itse olen levittänyt mineraalimeikkipohjan alle ensin Everyday Mineralsin Cover - korjausväriä ja sitten vielä pohjan päälle Brighten - korjausväriä, joka tuo valoa silmien alle.

Itse silmämeikkiin on vaikea antaa mitään vinkkejä, jotka sopisivat kaikille. Silmämeikki riippuu ihan siitä onko sinulla plus- vai miinuslasit, haluatko pienentää vai isontaa silmiä, minkälaiset sangat sinulla on, minkälaiset silmät sinulla on, minkälaista meikkkiä tykkäät käyttää ym.
 

Ehkä semmoinen perusasia mikä kannattaa muistaa on, että:

Pluslasit suurentavat silmää ja silmien ympärysihoa, joten kaikki näkyy paremmin. Silmämeikki kannattaa häivytää huolellisesti ja kannattaa kiinnittää huomiota siihen, ettei meikki-/peitevoide keräänny silmänalus juonteisiin. Myös ripsiväri kannattaa levittää mahdollisimman tasaisesti ja kammata kaikki paakut pois. Silmiä rajatessa kannattaa kiinnittää huomiota rajauksen siisteyteen. Jos olet epävarma omista meikkaustaidoista, kannattaa rajaus tehdä kynällä tai luomivärillä ja häivyttää pehmeäksi, jolloin se ei ole niin esillä kuin esimerkiksi nestemäisellä rajausvärillä tehty tarkka rajaus.

Miinuslasit taas pienentävät silmää eikä meikki näy niin selvästi kuin pluslaseilla. Toki meikki kannattaa tehdä silloinkin huolellisesti, mutta se ei ole niin esillä kuin pluslaseilla. 

Kannattaa myös miettiä haluatko suurentaa vai pienentää silmiä vai näyttävätkö ne laisella hyviltä muutenkin. Jos sinulla on suuret silmät ja pluslasit, haluat ehkä niistä hieman pienemmät, mutta jos taas sinulla on pienet silmät ja pluslasit, et varmaankaan halua pienentää niitä vaan ne ovat juuri hyvät lasien kanssa. Kulmat kannattaa ainakin omasta mielestäni pitää myös siistinä, koska ne kehystävät kuitenkin kasvoja vaikka lasit olisivatkin päässä. 

IMG_6356_1.JPG

 Meikissä käytetyt tuotteet: 

 

Pohja: Lily Lolo, mineraalimeikkipohja Blondie

Everyday Minerals, Cover -korjausväri

Everyday Minerals, Brighten -korjausväri

Lily Lolo, Sculpt & Glow contour duo

Everyday Minerals, Poskipuna Peony Petal

Silmät: Lily Lolo, Smoke & Mirrors eye palette; Illusion ja Silhuette

Benecos, Kajal White

Zao, Mascara black

Everyday Minerals, Silmänrajausväri Walking after midnight

Kulmat: Lily Lolo, Smoke & Mirrors eye palette; Silhuette

Huulet: Zuii, huulipuna Coral red

 

Onko teissä lukijoissa silmälasien käyttäjiä ja oletteko kokeneet jonkin asian ongelmalliseksi meikatessanne? Tai tuleeko mieleenne vielä jotain hyvää vinkkiä, mikä kannattaa jakaa muillekin?

Esittelyssä Lily Lolon mineraalimeikkipohja

Esittelyssä Lily Lolon mineraalimeikkipohja

Bohon Gipsy Earth - luomiväripaletti

Bohon Gipsy Earth - luomiväripaletti