M_IMG_9480_2 – kopio_1.JPG

Hei!

Olen Jenniina 32 - vuotias luonnonkosmetiikkaan ja kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon erikoistunut kosmetologi. Sivuiltani löydät paljon ideoita, inspiraatiota ja tuote arvosteluja luonnonkosmetiikan meikeistä sekä juttua kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta ja -hyvinvoinnista. Toivottavasti viihdyt sivullani!

Ekolakat testissä: Suncoat Polish & Peel - kynsilakka

Ekolakat testissä: Suncoat Polish & Peel - kynsilakka

Tilasin pari viikkoa sitten Ecco Verdeltä Suncoatin vesipohjaisen Polish & Peel - kynsilakan. Kynsilakan kerrotaan olevan markkinoiden ensimmäinen lakka, joka on vesipohjainen ja jonka poistoon ei tarvitse käyttää kynsilakanpoistoainetta. Lakka poistetaan siis kastamalla kynnet lämpimään veteen, jolloin lakka lähtee irtoamaan reunoista ja ne voi vetää irti. Lakan ei tosin luvata pysyvän sormien kynsissä 1-2 päivää pidempää, mutta itseäni se ei haittaa, koska pidän yleensä lakkoja kynsissä vain muutaman päivän. Käytän nykyään kynsilakkaa lähinnä juhlissa / tapahtumissa ja poistan ne sitten töihin, koska siellä on hankala pitää lakkaa siistinä kynsissä, ellei koko ajan ole korjailemassa niitä.

IMG_8532_2.JPG

Täytyy kyllä sanoa, että olin positiivisesti yllättynyt tästä lakasta. Odotukset eivät olleet kovin korkealla, koska toimivan "myrkyttömän" kynsilakan valmistaminen nyt vain on hankalaa. Mutta omiin tarpeisiin tämä on oikein toimiva lakka. Ainut miinus on lakan väri, joka näytti kuvissa paljon tummemmalta ja oletin sen olevan myös peittävämpi.

Ainakin Ecco Verdellä näissä Polish & Peel- lakoissa oli vain kahdeksan väri vaihtoehtoa, joista tilasin itselleni Petal Plush - sävyn, joka näytti kuvissa kivan vaaleanpunaiselta. Väri on kynnellä kuitenkin todella vaalea, melkeinpä läpinäkyvä, jossa on pieni vaaleanpunainen vivahde ja paljon kimalletta.  Laitoin viisi kerrosta tätä lakkaa ja kynsi kuulsi edelleenkin läpi lakan alta, joten kovin peittävä ei tämä sävy ole. Pitää melkeinpä tilata testiin joku tummempi sävy, koska muuten tykkään kyllä tosi paljon tästä lakasta.

IMG_8535_1.JPG

Kaikista parasta on se, ettei lakka haise juuri millekään. Jos oikein haistelee purkkia niin pieni semmoinen...liiman haju siitä ehkä tulee. Lakka myös kuivuu nopeasti, joten sinällään ei haittaa vaikka joutuukin laittamaan useamman kerroksen. Lakan kuivuttua se näyttää ja tuntuu ihan tavalliselta kynsilakalta eikä siihen tule jälkeä vaikka siihen painaa kynnellä.

Mietin ensin kynnet lakattuani, että uskallanko edes pestä käsiä, mutta lakka kestää yllättävän hyvin vettä. Ensimmäisellä kerralla pesin lakat kynsissä muutaman astian ja kävin suihkussa pesemässä hiukset eikä lakoille tapahtunut mitään, mutta toisella kerralla ne alkoivat suihkussa käpristyä hieman reunoilta. Joten, jos olen jonnekin lähdössä, niin käyn suihkussa ensin ja lakkaan kynnet vasta sitten. Normaalia käsien pesua lakka kuitenkin kestää hyvin.

IMG_8550_1.JPG

Lakat saa kynsistä helposti pois kastamalla kynnet lämpimään veteen (tai käymällä suihkussa), jolloin ne alkavat rullautua reunoilta ja ne on helppo vetää pois. Huomasin, että mitä paksumpi kerros lakkaa kynnellä on, sitä helpommin se lähtee kokonaisena laattana pois. Mutta, jos sitä on vain ohut kerros, niin sitä joutuu rapsuttamaan siitä pois eikä se irtoa niin helposti.

Lakan inci on ihanan lyhyt eikä se sisällä synteettisiä väriaineita. Varsinkin lapsille tämä on aivan mahtava lakka ilman ylimääräisiä myrkkyjä. Suncoatilla onkin ihan oma Suncoatgirl - kynsilakka sarja lapsille, joissa on tämä sama polish & peel - periaate.

INCI: Water, polyvinyl acetate, acrylate copolymer. May contain: mica, iron oxides, titanium dioxide, ferric ferrocyanide, carmine.

 

Ovatko Suncoatin kynsilakat teille tuttuja? 

 

 

 

Päivän meikki

Päivän meikki

Päivän meikki: Burlesque

Päivän meikki: Burlesque