M_IMG_9480_2 – kopio_1.JPG

Hei!

Olen Jenniina 32 - vuotias luonnonkosmetiikkaan ja kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon erikoistunut kosmetologi. Sivuiltani löydät paljon ideoita, inspiraatiota ja tuote arvosteluja luonnonkosmetiikan meikeistä sekä juttua kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta ja -hyvinvoinnista. Toivottavasti viihdyt sivullani!

Ekolakat testissä: Bohon kynsilakka Blossom

Ekolakat testissä: Bohon kynsilakka Blossom

Käytän tosi harvoin kynsilakkaa enkä ole ollut kauhean hysteerinen niiden suhteen. Minulla on paljon vanhoja lakkoja kaapissa, joita silloin tällöin käytän, mutta ostin nyt muutamia "eko"lakkoja mielenkiinnosta testiin.  Olisin varmasti tutustunut näihin jo aikaisemminkin, jos käyttäisin säännöllisesti ja usein kynsilakkaa. Kynsilakkojahan on mahdotonta valmistaa täysin luonnollisin keinoin ilman, että lakan laatu tai pysyvyys kärsisivät.

En ole aikaisemmin kauheasti perehtynyt kynsilakkojen inci-listoihin ja ainesosiin ja päätinkin nyt ottaa selvää, että mitäs ne nyt sitten oikein sisältävät. Pienen googlailun jälkeen sain selville, että kynsilakka syntyy, kun väripigmentti liuotetaan haihtuvaan liuottimeen, johon on lisätty kalvonmuodostajia. Yleisin kalvonmuodostaja on nitroselluloosa, joka muodostaa kynnelle kovan ja kiiltävän kalvon. Se ei kuitenkaan ole kovin joustavan, joten jotta lakalle saataisiin lisää kiiltoa, kovuutta ja joustavuutta lisätään lakkaan kalvonmuodostajien lisäksi erilaisia hartseja, joita ovat mm. epoksi-, formaldehydi-, p-tolueenisulfonamidi-, polyamidi- ja akrylaattihartsit. Lisäksi esimerkiksi kamferilla voidaan lisätä muokkautuvuutta. Käytetyimpiä liuottimia ovat asetaatit, kuten N-butyyliasetaatti tai etyyliasetaatti, tolueeni ja isopropyylialkoholi.

2.6.2016Tuotekuva6.JPG

Ostin itselleni testiin Bohon kynsilakan sävyssä Blossom, joka on aivan ihana kesäinen sävy. Bohon kynsilakoista on poistettu kaikki yleisimmät allergisoivat sekä haitallisimmat ainesosat, ja ne jaotellaan sillä perusteella 7free ja 8free - lakkoihin. 7free-lakat eivät sisällä tolueenia, formaldehydia, diputyylia, ftalaattia, formaldehydihartsia, parabeeneja, ksyleenia eikä kamferia, mutta ne saattavat sisältää pieniä määriä hartsia. 8free-lakat eivät puolestaan sisällä edellisen listan lisäksi myöskään hartsia. Tämä lakka näyttää olevan 7-free.

Tykkään tosi paljon tästä lakasta ja varsinkin tästä sävystä. En huomannut mitään eroa ns. normilakkoihin, joista useimmat näyttävät olevan ainakin 3 free-lakkoja (ei sisällä formaldehydiä, tolueenia eikä diputyylia). Lakka levittyi hyvin ja kuivuikin aika nopeasti. Ainut miinus on, että minulla on muutamassa kynnessä epätasainen pinta ja kahdella lakkakerroksella niihin kynsiin jäi näkymään tummempia/harmaampia kohtia ja ne peittyivät vasta kolmannella lakkakerroksella. Eli kovin kiireellä tätä ei kannata alkaa laittamaan. Lakka pysyi kynsilläni samaan tapaan kuin muutkin lakat eli ihan hyvin. Yleensä pidän lakkoja kynsillä muutaman päivän ja poistan ne sitten.

kynsilakkakuva4 (1 of 1).JPG

Tässä vielä kynsilakan inci:

BUTYL ACETATE, ETHYL ACETATE, NITROCELLULOSE, ISOSORBIDE DICAPRYLATE/CAPRATE, ADIPIC ACID/NEOPENTYL GLYCOL/TRIMELLITIC ANHYDRIDE COPOLYMER,ALCOHOL, CI 77891 TITANIUM DIOXIDE, STEARALKONIUM BENTONITE, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, SILICA, BENZOPHENONE-1, DIACETONE ALCOHOL, CI15850 RED 6LAKE, TRIMETHYLPENTANEDIYL DIBENZOATE, CI 15850 RED 7 LAKE, PHOSPHORIC ACID, ALUMINA, CI 19140 YELLOW 5 LAKE.

Käytättekö te miten usein kynsilakkaa? Ja vältelettekö te lakoissa jotain tiettyjä ainesosia?
 

Kuvat: Liisa Väisänen

 
Ekolakat testissä: Benecos kynsilakka Peach Sorbet

Ekolakat testissä: Benecos kynsilakka Peach Sorbet

Täydellisen meikkivoiteen metsästys: Kjaer Weis Foundation

Täydellisen meikkivoiteen metsästys: Kjaer Weis Foundation