M_IMG_9480_2 – kopio_1.JPG

Hei!

Olen Jenniina 32 - vuotias luonnonkosmetiikkaan ja kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon erikoistunut kosmetologi. Sivuiltani löydät paljon ideoita, inspiraatiota ja tuote arvosteluja luonnonkosmetiikan meikeistä sekä juttua kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta ja -hyvinvoinnista. Toivottavasti viihdyt sivullani!

Testissä silmämeikin pohjustajat: Laveran Eyeshadow Base

Testissä silmämeikin pohjustajat: Laveran Eyeshadow Base

Aloitan nyt uuden postaus sarjan, jossa testaan eri luonnonkosmetiikka merkkien silmämeikin pohjustajat läpi ja toivottavasti löydän itselleni jonkun toimivan tuotteen. Silmämeikin pohjustaja ja ripsiväri ovatkin ainoat synteettiset meikit, jotka minulla on vielä käytössä, koska en ole löytänyt toimivia vastineita luonnonkosmetiikan puolelta, joten toivottavasti siihen tulee kohta muutos. Aloitin testin Laveran pohjustajalla, koska se oli helposti saatavilla ja todella edullinen. Ostin sen Oulun Ruohonjuuresta ja hintaa sillä oli 8,85 € (9 ml). 

Minulla on raskaat ja todella rasvoittuvat luomet eikä luomiväri pysy luomilla siistinä ilman hyvää luomivärin pohjustajaa. Käytän arkena harvoin luomiväriä, mutta aina kun on juhlia, bileitä tai muita menoja niin teen kunnon silmämeikin ja silloin haluan olla varma, että luomivärit todella pysyvät paikoillaan. Tällä hetkellä minulla on käytössä Urban Decayn Eyeshadow Primer Potion, joka toimii minulla täydellisesti, mutta jonka haluaisin vaihtaa luonnollisempaan. 

IMG_1884_2.JPG

Laveran pohjustaja on läpikuultavan väristä ja aika lirua. Se levittyy todella hyvin eikä sitä tarvitse laittaa kuin ihan pieni määrä luomille. Pohjustaja sisältää mm. luomu Aloe Veraa ja sen koostumuksen kerrotaan ehkäisevän silmäluomien rasvoittumista, minkä ansiosta luomiväri kestää pidempään luomilla. Itse en tiedä yhtään mihin luonnonkosmetiikan pohjustajat perustuvat, kun niissä ei ole silikonia. Tuntuu todella hassulta, että tämänkin tuotteen incissä on öljyjä ja rasvoja, joita nimenomaan haluaisi välttää joutumasta luomille, jotteivat ne rasvoittuisi lisää?!

Levitän itse silmämeikin pohjustajan aina koko luomen alueelle kulmakarvoihin asti. Sen jälkeen puuteroin luomen yläosan todella hyvin joko mineraalimeikkipuuterilla tai perus puuterilla, mutta jätän liikkuvan luomen puuteroimatta. Seuraavaksi painelen tiiviillä siveltimellä tai applikaattorilla liikkuvalle luomelle pohjustajan päälle luomivärin. Luomivärin pigmentti tarttuu paremmin pohjustettuun luomeen, jolloin väristä saa intensiivisemmän, varsinkin jos pohjustaja on hieman tahmea. Ja puuteroidun kohdan päältä luomiväri taas on helpompi häivyttää, kun se ei tartun siihen niin lujasti kiinni. 

 

INCI: Water (Aqua), Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Alcohol*, Glycerin, Lauroyl Lysine, Dehydroxanthan Gum, Fragrance (Parfum)**, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Argania Spinosa Kernel Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Rosa Centifolia Flower Extract*, Tilia Cordata Flower Extract*, Malva Sylvestris (Mallow) Flower Extract*, Cichorium Intybus (Chicory) Root Extract, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Sodium Hyaluronate, Camelina Sativa Seed Oil, Vegetable Oil (Olus Oil), Algae, Magnesium Gluconate, Maltose, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Hydrogenated Lecithin, Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Tin Oxide (CI 77861), Ascorbyl Palmitate, Limonene**, Benzyl Salicylate**, Linalool**, Geraniol**, Citral**, Citronellol**, Benzyl Alcohol** 

* ingredients from certified organic agriculture  ** natural essential oils

muokatut1.jpg

ehellisesti sanottuna, minulla ei ollut kovin suuria odotuksia luonnonkosmetiikan pohjustajia kohtaan, koska moni synteettinenkään pohjustaja ei toimi minulla. Mutta täytyy sanoa, että tämä Laveran pohjustaja pysyi kuitenkin yllättävän hyvin siihen nähden, että se maksaa alle 10 € ja on luonnonkosmetiikkaa. Tein silmämeikin aamulla klo. 10 ja otin kuvan illalla klo. 22, jolloin silmämeikki oli ollut luomilla 12 tuntia ilman korjailua. Kuten kuvasta näkyy, luomet ovat illalla rasvaiset, luomiväri on kasaantunut juonteisiin ja osa väristä on liuennut pois. Luomiväri pysyi kuitenkin siistinä noin 6-8 tuntia, jonka jälkeen se alkoi pikku hiljaa kertymää juonteisiin, joten ei se ihan huono ollut. Voisin itse kuvitella käyttäväni tätä arkena, luomivärit kuitenkin pysyivät siistinä työpäivän ajan, mutta "vaativammissa" tilanteissa en tätä käyttäisi. 

IMG_1875_2.JPG

Sanoisin, että positiivinen yllätys näin edulliseksi tuotteeksi. Todella rasvoittuvilla luomilla tämä ei toimi, mutta varmasti ihan hyvä tuote normaali luomisille, joilla tätä rasvoittumisongelmaa ei ole. Kynnys ostaa tuote testiin on myös matala, koska hinta on sen verran edullinen, ettei toimimaton tuote harmita niin paljon kuin kalliimmassa tuotteessa. Plussaa myös siitä, että tuote on läpinäkyvää eikä vaikuta päälle laitetavien tuotteiden sävyyn. Seuraavaksi testiin pääsee Puro Bion pohjustaja, joten saa nähdä toimiiko se minulla Laveran pohjustajaa paremmin.

Onko sinulla kokemusta tästä Laveran pohjustajasta? Tai oletko löytänyt jonkun timanttisen pohjustajan, joka toimii sinulla täydellisesti?


 

 
Esittelyssä 100 % Puren Mattifying Primer

Esittelyssä 100 % Puren Mattifying Primer

Päivän meikki: Rose Mist

Päivän meikki: Rose Mist