M_IMG_9480_2 – kopio_1.JPG

Hei!

Olen Jenniina 32 - vuotias luonnonkosmetiikkaan ja kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon erikoistunut kosmetologi. Sivuiltani löydät paljon ideoita, inspiraatiota ja tuote arvosteluja luonnonkosmetiikan meikeistä sekä juttua kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta ja -hyvinvoinnista. Toivottavasti viihdyt sivullani!

Vinkkejä huulipunan sävyn valintaan

Vinkkejä huulipunan sävyn valintaan

Minulta kysytään töissä paljon neuvoja huulipunan sävyn valintaan. Olen itse sitä mieltä, että paras huulipunan sävy sinulle on se, josta itse tykkäät ja jossa tunnet itsesi kauniiksi.  Ja parhaiten ne itselle sopivimmat sävyt löytyvät vain rohkeasti kokeilemalla eri sävyjä. Ymmärrän kuitenkin sen, että jos huulipunia ei ole paljoa käyttänyt tai ei ylipäätään käytä paljon meikkiä, voi huulipunan osto tuntua ylivoimaiselta tehtävältä. Kirjoittelin tähän postaukseen muutamia vinkkejä, mistä voi lähteä liikkeelle.

1. Valitse huulipuna ihon sävysi mukaan

Yleisin neuvo on se, että huulipunan sävy kannattaa valita ihon ja hiusten sävyn mukaan. Mieti onko ihosi pohjasävy lämmin, viileä vai neutraali ja lähde valitsemaan huulipunan sävy sen mukaan.

Viileä pohjasävy: Jos ihosi sävy on pinkihtävä, punertava tai siniseen vivahtava, on ihollasi viileä pohjasävy. Sen tunnistaa myös siitä, että ranteesi verisuonet kuultavat ihon läpi sinertävinä ja palat herkästi auringossa. 

Viileän sävyisellä iholla toimivat todella hyvin viileät huulipunasävyt, kuten pinkit, siniseen taittavat punaiset, fuksia ym. Tässä on muutamia omia suosikkejani viileistä vaaleanpunaisista, pinkeistä ja violettiin taittavista huulipuna sävyistä, joita tykkään itse käyttää. Täältä löytyy lisäksi kuvia PuroBion kahdesta kylmästä pinkistä huulipunasta, jotka ovat myös kivoja.

huulipunasavynvalinta.jpg
huulipunasavynvalinta.jpg

Lämmin pohjasävy: Lämpimän pohjasävyn tunnistaa ihon kellertävästä, kullansävyisestä tai oliivinvärisestä vivahteesta. Suonet näyttävät vihertäviltä ihon läpi ja iho ruskettuu suhteellisen helposti.

Lämpimällä iholla näyttävätkin lämpimän sävyiset punat todella hyvältä. Alla olevassa kuvassa muutamia omia suosikkejani lämpimän sävyisistä huulipunista. Rakastan varsinkin 100 % Puren Cactus Bloom-sävyä sekä Zuiin Coral red-sävyä. Niistä löytyy meikkikuvia myös täältä ja täältä.

huulipunasavynvalinta.jpg
huulipunasavynvalintajpg

Neutraali ihon sävy: Neutraali ihon sävy on sekoitus molempia sekä lämmintä että kylmää pohjasävyä ja neutraalille iholle sopii hyvin sekä kylmät että lämpimät punat.

2. Käytä vastavärejä

Liikaa ei kannata kuitenkaan jumittua siihen ajatukseen, että lämpimälle iholle vain lämpimiä huulipunia ja viileälle kylmiä, sillä usein myös ihon sävyn vastavärit raikastavat kivasti ilmettä. Esimerkiksi usein kylmät huulipuna sävyt raikastavat lämmintä ihoa ja korostavat ihon lämmintä hehkua. Ja kylmällä iholla taas lämpimän sävyinen huulipuna voi näyttää todella hyvältä. Minulla esimerkiksi on lämpimän sävyinen iho ja tykkään käyttää nyt kesällä paljon kylmiä pinkin sävyjä poskipunissa ja huulipunissa. Myös kylmät punaisen sävyt näyttävät kivalta lämpimällä iholla kuten myös viileällä ihollakin. Tässä on minun suosikkini kylmistä punaisista sävyistä. Näistä varsinkin Zuiin Classic Red-sävy on ollut minun pitkäaikainen suosikkini ja siitä löytyy meikkikuva myös täältä.

huulipunasavynvalinta.jpg
huulipunasavynvalinta.jpg

3. Korosta huulipunan sävyllä silmiesi väriä

Huulipunan sävyllä voi myös korostaa silmien väriä. Esimerkiksi sinisen vastaväri on oranssi, joten kaikki oranssiin vivahtavat sävyt korostavat kauniisti sinisiä silmiä. Sinisiä silmiä korostavat myös kaikki lämpimät sävyt. Vihreän vastaväri on punainen, joten punaiset ja pinkit huulipunat taas korostavat ihanasti vihreitä silmiä. Ruskeiden silmien lämpöisyyttä taas voi korostaa kylmällä huulipunan sävyllä.

Hyvä muistisääntö on myös se, että sinertävät punat eli kylmät kirkkaanpunaiset, pinkit ja liilat saavat hampaat näyttämään valkoisemmilta. Lisäksi ne myös neutraloivat ihon punaisuutta. Kellertävät lämpimät punaiset ja oranssin sävyt taas korostavat hampaiden keltaisuutta, joten niitä kannattaa välttää, jos hampaidesi keltaisuus häiritsee sinua. 

 

Mikä on sinun lempi huulipuna sävysi?

 

Esittelyssä Alima Pure Smooth + Prime-meikinpohjustaja

Esittelyssä Alima Pure Smooth + Prime-meikinpohjustaja

Esittelyssä erilaisia punaisuuden neutraloijia

Esittelyssä erilaisia punaisuuden neutraloijia