M_IMG_9480_2 – kopio_1.JPG

Hei!

Olen Jenniina 32 - vuotias luonnonkosmetiikkaan ja kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon erikoistunut kosmetologi. Sivuiltani löydät paljon ideoita, inspiraatiota ja tuote arvosteluja luonnonkosmetiikan meikeistä sekä juttua kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta ja -hyvinvoinnista. Toivottavasti viihdyt sivullani!

Oman hiusvärin kasvatus projekti osa 1: vinkki nopeampaan hiusten kasvuun

Oman hiusvärin kasvatus projekti osa 1: vinkki nopeampaan hiusten kasvuun

Onko siellä muita, joilla on oman hiusvärin kasvatus menossa?

Minulla on tällä hetkellä niin huonossa kunnossa hiukset, että päätin alkaa kasvattamaan omaa hiusväriä takaisin, koska en halua leikata niitä lyhyeksikään. Minulla on luonnostaan helposti taipuvat hiukset ja kuivat latvat alkavat todella helposti hapsottamaan vähänkään kostealla ilmalla. Tällä hetkellä pidänkin hiuksiani melkeinpä aina kiinni, koska en kehtaa pitää niitä auki. Olen viimeksi raidoittanut hiuksia huhtikuun lopussa ja tällä hetkellä juurikasvua on noin 4 cm. Hiuksethan kasvavat keskimäärin noin 1-1,5 cm kuukaudessa, joten aika normivauhtia ne minulla kasvavat. Etsiskelinkin kesällä vinkkejä nopeampaan hiusten kasvuun ja otin niistä muutaman kokeiluun ja ajattelinkin jakaa nyt niistä yhden teille.

oman_värin_kasvatus.JPG

Vinkki nopeampaan hiusten kasvuun

Pään hieronta ja eteeriset öljyt

Pään hieronta mainittiin melkeinpä jokaisessa hiusten kasvua lisäävässä jutussa, jonka luin ja otinkin sen heti käyttöön. Pään hieronta aktivoi mm. ääreisverenkiertoa hiuspohjassa ja siitä taas on apua hiusten kasvussa, sillä hius saa silloin paremmin ravintoa. Olen tehnyt päähieronnan itselleni aina ennen hiusten pesua pari kolme kertaa viikossa ja olen sekoittanut öljyn joukkoon myös silloin tällöin jotain hiusten kasvua edistävää eteeristä öljyä tehostamaan vaikutusta. Itse käytän pohjaöljynä tällä hetkellä jojobaöljyä, mutta siihen käy hyvin mikä tahansa kylmäpuristettu kasviöljy. Eteerisistä öljyistä mm. rosmariini, setri ja inkivääri edistävät hiusten kasvua, mutta niitä tulee käyttää varoen ja tilapäisesti.  

Rosmariini: Rosmariiniöljyä käytetään paljon hiusten ja hiuspohjan hoitoon, se antaa hiuksille kiiltoa ja syventää tummien hiusten väriä. Lisäksi se hoitaa kuivaa ja hilseilevää hiuspohjaa ja ehkäisee hiustenlähtöä elvyttämällä päänahan verenkiertoa. Sitä käytetään myös mm. virkistämään muistia ja poistamaan väsymystä ja stressiä sekä hoitamaan kipuja. Runsaasti käytettynä se saattaa nostaa verenpainetta, joten korkeasta verenpaineesta kärsivät eivät saa käyttää rosmariini öljyä. Rosmariiniöljyä käytetään ainoastaan tilapäisesti.

Setri: Setriöljy on antiseptinen, lievästi supistava, ärsytystä ja kutinaa lievittävä öljy. Setriöljy sopii hyvin rasvaisen ihon ja päänahan hoitoon ja sitä suositellaan erityisesti hilseongelmiin sekä pälvikaljuisuuteen. Setriöljy lievittää ahdistusta, jännitystiloja, aggressioita ja suuttumusta ja se on lievästi elimistön kuonanpoistoa vilkastuttava, se stimuloi munuaisten toimintaa ja vilkastuttaa lymfanesteiden kiertoa. Myös setriöljyä tulee käyttää varoen.

Inkivääri: Sen lisäksi, että inkiväärin eteerinen öljy lisää hiusten kasvua sillä on myös monia muita hyödyllisiä vaikutuksia. Inkivääri edistää tunnetusti ruuansulatusta sekä voimistaa vatsaa. Inkivääriöljy vähentää myös mm. kivun tuntemusta sekä lisää hien eristystä ja näin viilentää ihoa, joten sitä voi käyttää vilustumisoireiden ja kuumetilojen hoitoon sekä erilaisiin lihaskipuihin. Lisäksi se edistää aineenvaihduntaa ja lisää kehon kuonanpoistoa. Inkivääriöljyä käytettäessä kannattaa kuitenkin muistaa varovaisuus ja aloittaa yhdestä tipasta.

vinkki_nopeampaan_hiusten_kasvuun.jpg

Eteeristen öljyjen annostelusta vielä sen verran, että melkeinpä kaikki eteeriset öljyt tulee, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, laimentaa aina pohjaöljyyn ja niitä käytettäessä kannattaa muistaa varovaisuus.

Itse käytän yleensä kehon hierontaan suhdetta, jossa on ruokalusikallinen öljyä ja noin 5-6 tippaa yhtä eteeristä öljyä tai useampaa. Yllä mainittuja eteerisiä öljyjä olen kuitenkin laittanut ruokalusikalliseen vain 1-3 tippaa öljystä riippuen ja yleensä sekoitan ne laventeliöljyn kanssa, koska teen sen illalla, joten laventeli rauhoittaa kivasti ennen nukkumaan menoa. Olen yrittänyt antaa öljyn vaikuttaa päänahassa ainakin tunnin, mutta se aina vähän riippuu illasta miten on aikaa. Löysin myös pari hyvää valmista ohjetta, joita voi käyttää kuuriluontoisesti hiusten hoitoon.

Hiusöljy hiusten lähtöön:

7 tippaa katajaa

9 tippaa laventelia

9 tippaa rosmariinia

Rasvaisen pään hius- ja hilsevesi:

7 tippaa setriä

9 tippaa sypressiä

9 tippaa katajaa tai mäntyä

Hiusöljyn ja hiusveden voi tehdä 2,5 % vahvuisena eli 25 tippaa sekoitetaan 50 ml kylmäpuristettua kasviöljyä tai vettä. Veteen sekoitettuna se on ensin emulgoitava esimerkiksi pieneen määrään Molkosania, maitoa tai vodkaa. Seoksen kannattaa antaa vaikuttaa päässä ainakin tunnin, jonka jälkeen se pestään pois. Hiusvettä ja -öljyä käytetään korkeintaan kahden viikon jaksoissa kahdesti päivässä, jonka jälkeen pidetään taukoa. (Lähde: Ulla Kivimäki - Maarit Hirvonen, Hoitavat tuoksut aromaterapiaopas)

 

Oletko sinä kokeillut eteerisiä öljyjä hiusten hoidossa ja oletko saanut hyviä tuloksia niillä?

 

Sivellin vinkkejä silmämeikkiin

Sivellin vinkkejä silmämeikkiin

Päivän meikki: Demure

Päivän meikki: Demure