M_IMG_9480_2 – kopio_1.JPG

Hei!

Olen Jenniina 32 - vuotias luonnonkosmetiikkaan ja kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon erikoistunut kosmetologi. Sivuiltani löydät paljon ideoita, inspiraatiota ja tuote arvosteluja luonnonkosmetiikan meikeistä sekä juttua kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta ja -hyvinvoinnista. Toivottavasti viihdyt sivullani!

Sivellin vinkkejä silmämeikkiin

Sivellin vinkkejä silmämeikkiin

Juttelin joku aika sitten kaverini kanssa siitä miten vaikeaa luomivärien laitto hänen mielestään on ja silloin puheeksi tuli tietenkin myös siveltimet, jotka hänellä oli vähän mitä sattuu. Silmämeikin tekeminen ilman kunnollisia siveltimiä on ihan kamalaa, joten en ihmettele yhtään jos huonoilla/vääränlaisilla siveltimillä tuntuu, ettei silmämeikin teosta tule yhtään mitään. Kerronkin nyt tässä postauksessa omat lemppari siveltimeni silmämeikin tekoon.

Silmämeikin tekemisessähän voi käyttää vaikka kuinka montaa erilaista sivellintä jos haluaa, mutta tärkeimmät kaksi sivellintä ovat häivytyssivellin sekä toinen jäykempi sivellin, jolla värin saa vietyä luomelle. Pelkästään näillä kahdella siveltimellä saa tehtyä hyvän silmämeikin ja suosittelenkin satsaamaan aluksi niihin. 

Sivellin luomivärin luomelle viemiseen

siveltimet_mac_zoeva.JPG

Minulla on kaksi suosikki sivellintä, joilla tykkään viedä luomiväriä luomelle. Ensimmäisenä Macin 239s, joka on aivan täydellinen sivellin tähän hommaan. Sivellin on litteä, tiivis ja jämäkkä ja sillä saa paineltua niin tummat kuin vaaleatkin värit todella helposti luomelle. Siveltimeen tarttuu todella hyvin pigmenttiä eikä siitä varise luomiväriä juuri ollenkaan poskille. Sivellin on myös tarpeeksi litteä, jotta sillä saa tehtyä luomivärillä myös alarajaukset. Aivan täydellinen sivellin ja rakastuin tähän heti ensi sipaisusta lähtien. Macin siveltimet ovat hieman hintavia, mutta ne ovat todella laadukkaita ja kestävät hyvällä hoidolla todella pitkään hyvänä. Tämä 239s-siveltimen hinta on tällä hetkellä verkkokaupoissa 24,80 € ja se on kokonaan synteettistä karvaa.

Toinen oma suosikkini siveltimeni luomivärin viemiseen on Zoevan 234 / Luxe smoky shader. Se on hieman löysempi ja pulleampi kuin Macin 239s, mutta toimii myös todella hyvin. Tilasin tämän siveltimen Zoevan omasta verkkokaupasta se maksoi siellä 10,50 €, joten se on edullisempi kuin Macin sivellin. Zoevan sivellin on tosin luonnonkarvan ja synteettisen karvan sekoitus, joten se ei sovi vegaaneille. 

siveltimet_mac_zoeva.JPG

 

Häivytyssivellin

siveltimet_mac_sigmaJPG

Häivytyssiveltimellä tehdään silmämeikkiin varjostuksia ja häivytetään niitä ja ne ovat yleensä pehmeitä ja tuuheita siveltimiä. Oma ehdoton lemppari häivytyssivellin on Macin 217 Blending brush, joka on super pehmeä, sopivan tuuhea ja tiheä, mutta kuitenkin jämäkkä, että se häivytys pysyy hallinnassa. Siveltimen hinta on tällä hetkellä 28,50 € ja myös se on täysin synteettistä karvaa.

Toinen hyvä häivytyssivellin on Sigman E25, joka on melkein samalainen kuin Macin 217, mutta se on pikkuisen eri mallinen ja tuntuinen. En osaa tarkalleen edes sanoa mitä eroa niissä on, mutta huomaan itse käyttäväni enemmän Macin sivellintä, josta jotenkin tykkään enemmän. Mutta Sigman E25 on siis lähes yhtä hyvä, ja se on varmasti ihan makuasia kummasta tykkää enemmän. E25-siveltimessä karvat ovat synteettistä karvaa, joten se sopii myös vegaaneille. Hintaa Sigman siveltimellä näyttää olevan tällä hetkellä 14.10€, joten sekin on edullisempi valinta kuin Macin sivellin.

siveltimet_mac_sigma.JPG

PANOSTA: Jos haluat panostaa varmasti kunnollisiin, laadukkaisiin ja kestäviin siveltimiin, niin osta Macin 239s ja 217. Näillä kahdella saat tehtyä silmämeikin alusta loppuun etkä välttämättä tarvitse muita siveltimiä. Voin sanoa, että itse rakastan näitä enkä ole katunut kertaakaan näiden ostoa.

PIHISTÄ: Jos taas haluat edullisemmat siveltimet, jotka ovat kuitenkin laadukkaita, niin suosittelen ostamaan Zoevan 234-siveltimen sekä Sigman E25 häivytyssiveltimen. Toki jos haluat täysin synteettisen siveltimen, niin sitten Zeovan sivellin ei käy.

Rajaussivellin

Noiden kahden siveltimen lisäksi kunnollinen rajaussivellin on hyvä ostos. Itse teen rajaukset aina siveltimellä, koska monissa nestemäisissä eyelinereissä sivellin osa on todella huono. Itse tykkään tehdä rajaukset ohuella, mutta tarpeeksi jämäkällä siveltimellä, jotta sitä sivellin osaa on helppo hallita.

Minulla on ollut useita eri rajaussiveltimiä ja niistä alkaa ärsyttävän usein hapsottamaan joku karva jossain vaiheessa. Nyt minulla on ollut jo pitempään käytössä Zoevan Classic liner ja se on ainakin vielä pysynyt hyvin kuosissaan. Se on myös sopivan jämäkkä ja sillä saa tehtyä joko todella ohutta viivaa tai sitten enemmän painamalla paksumpaa. Käytän sitä myös kulmakarvoihin, kun haluan täyttää tyhjiä kohtia piirtämällä sinne karvoja.

Classic liner on täysin synteettistä karvaa ja se maksaa Zoevan omassa verkkokaupassa 9,50 €.

classicliner_zoeva.JPG

Siveltimien hoito

Jotta ihanat siveltimet pysyisivät mahdollisimman pitkään hyvänä, kannattaa niitä huoltaa hellävaraisesti ja huolella. Kotikäytössä puuterimaisia luomivärejä käytettäessä luomivärisiveltimiä ei tarvitse pestä joka käytön jälkeen. Riippuu tietenkin siitä kuinka usein siveltimiä käyttää, mutta itse pesen omassa käytössä olevat siveltimeni kerran kuussa.

Siveltimet kannattaa pestä Marseille-saippualla hellävaraisesti saippuassa ja vedessä pyöritellen. Siveltimiä ei kannata painaa pestessä eikä vetää karvoista, jotteivat ne vaurioidu. Siveltimet kannattaa myös kuivattaa hieman karvaosa alaspäin, jottei vesi pääse heikentämään liimaosaa. Itse kuivatan ihan kaiken varalta siveltimet kokonaan ylösalaisin karvaosa alaspäin, mutta se ei ole välttämätöntä.

Mitkä ovat sinun suosikki siveltimesi silmämeikin tekoon?

 

Esittelyssä (M)anasi 7 Strobelighter ja All over colour

Esittelyssä (M)anasi 7 Strobelighter ja All over colour

Oman hiusvärin kasvatus projekti osa 1: vinkki nopeampaan hiusten kasvuun

Oman hiusvärin kasvatus projekti osa 1: vinkki nopeampaan hiusten kasvuun