M_IMG_9480_2 – kopio_1.JPG

Hei!

Olen Jenniina 32 - vuotias luonnonkosmetiikkaan ja kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon erikoistunut kosmetologi. Sivuiltani löydät paljon ideoita, inspiraatiota ja tuote arvosteluja luonnonkosmetiikan meikeistä sekä juttua kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta ja -hyvinvoinnista. Toivottavasti viihdyt sivullani!

Testissä silmämeikin pohjustajat: Alima Puren Eye Primer

Testissä silmämeikin pohjustajat: Alima Puren Eye Primer

Olen testaillut nyt useampaa edullista luonnonkosmetiikan silmämeikinpohjustajaa (Lavera, Purobio ja Lily Lolo), jotka eivät ole toimineet rasvoittuvilla luomillani. Ostinkin viime kesänä testiin hieman kalliimman Alima Puren Eye Primerin, josta luin hyviä arvosteluja. Tosin hinta ja laatu eivät kylläkään aina ainakaan meikkien kohdalla kulje käsi kädessä, vaan edullisistakin sarjoista löytyy todella hyviä ja toimivia tuotteita.

Alima Puren sivuilla kerrotaan Eye Primerin auttavan luomiväriä tarttumaan luomen pintaan paremmin, jolloin silmämeikki kestää pidempään eikä lähde liikkumaan luomella. Primer myös suojaa ja hoitaa herkkää silmänympärys ihoa mm. sheavoin ja skvalaanin ansioista. Tämäkään pohjustaja ei siis ole täysin rasvaton, mutta esimerkiksi sheavoi, oliiviöljy ja avokadoöljy ovat ihan incin loppupäässä, joten niitä ei tuotteessa luultavasti kovin paljoa ole.

INCI: Salvia Sclarea (Clary Sage) Flower/ Leaf/ Stem Water, Mica, Sucrose Palmitate, Polyglyceryl-10 Stearate, Squalane (olive derived), Oleic/ Linoleic/ Linolenic/ Polyglycerides, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Olive Glycerides, Aqua, Glyceryl Caprylate, Apricot Kernel Oil Polyglyceryl-4 Ester, Sodium Stearoyl Lactylate, Tocopherol (Sunflower derived), Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Microcrystalline Cellulose (plant derived), Butyrospermum Parkii Butter (Shea Butter), Olea Europaea Fruit Oil (Olive Oil), Cellulose Gum (plant derived), Persea Gratissima (Avocado) Oil, Cellulose [+/- CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77491(Red Iron Oxide)]

alima-pure-eye-primer-silmameikinpohjustaja.JPG

Oma ensivaikutelmani Eye Primerin koostumuksesta oli todella hyvä. Se muistuttaa testaamistani pohjustajista kaikista eniten synteettisten pohjustajien koostumusta. Koostumus on alkuun notkeaa ja hyvin levittyvää, mutta kuivuessaan pinta muuttuu hieman tahmeaksi, jolloin siihen on helppo painella luomiväri kiinni. Tykkäänkin juuri tuon tahmeuden takia tuotteen koostumuksesta todella paljon. Primerissa on hento vaaleanpunainen / persikkainen nude sävy ja se on hajusteeton.

Valitettavasti tämäkään primer ei pidä luomivärejäni koko päivää siistinä, mutta täytyy sanoa, että tämä Alima Puren Eye Primer on pitänyt luomivärit kaikista parhaiten paikallaan testaamistani pohjustajista. Tosin kesällä kuumimmilla helteillä luomivärit eivät pysyneet niin hyvin kuin nyt syksyllä ja talvella. Alla olevat kuvat otin pari viikkoa sitten ja niistä näkee luomivärien kunnon 12 tunnin käytön jälkeen.

Testipäivänä luomiväri alkoi noin 6 tunnin jälkeen hieman rasvoittua silmän sisänurkasta ihopoimun alta. Se ei siitä kuitenkaan levinnyt koko luomelle vaan rasvoittuminen tapahtui vain siellä sisänurkassa. 12 tunnin jälkeen luomivärit näyttivät vielä ihan hyvältä. Väri oli vähän haalistunut luomilta ja sisänurkkaan oli kasaantunut luomiväriä, mutta pienellä korjailulla ne näyttivät taas hyviltä. Arkikäytössä, vaaleiden luomivärein kanssa, tämä Alima Puren primer on ollut oikein hyvä, mutta baari-iltojen ja juhlien tummempien silmämeikkien kanssa käytän edelleen synteettistä pohjustajaa.

alima-pure-eye-primer-silmameikinpohjustaja.jpg

Alima Puren Eye Primer on tuubissa, mistä itse tykkään, koska siitä on helppo puristaa tuotetta ja lopuksi sen voi halkaista ja kaapia viimeisetkin voiteet pois. Valitettavasti tuotetta on todella vähän hintaansa nähden (7 ml) ja tuubi on pieni. Paljon pienempi mitä nettisivujen perusteella oletin. Olisin kuitenkin ollut valmis ostamaan Alima Puren primerin uudestaan, jos se olisi pitänyt minulla luomivärit täysin siistinä, koska tykkään siitä muuten todella paljon.

Alima Pure Eye Primer

+Hyvä synteettistä pohjustajaa muistuttava koostumus

+Toimii varmasti todella hyvin kuiva-/normaali luomisilla

+Paras luonnonkosmetiikan pohjustaja tähän mennessä testaamistani tuotteista

+Sopii vegaaneille

+Hajusteeton

-Ei pidä luomivärejä täysin siistinä rasvoittuvilla luomilla, mutta toimii melko hyvin

-Pakkauskoko 7 ml, mikä on aika pieni hintaan nähden

* Hinta Joliessa 32 €* ja House of Organicissa 25,60 €*

Alima Puren Eye Primer toimii testaamistani pohjustajista parhaiten rasvoittuvilla luomilla, vaikkei sekään luomivärejä täysin siistinä pidäkään. Jos sinulla on rasvoittuvat luomet, etkä halua käyttää synteettistä pohjustajaa, niin suosittelen silloin kokeilemaan tämän. Kuiva- ja normaali luomisille voin kyllä ehdottomasti suositella tätä pohjustajaa, sillä uskon, että tämä toimii niillä luomilla loistavasti.

Oletko sinä testannut tämän Alima Puren Eye Primerin?

*Tässä postauksessa on affiliatelinkkejä, joiden kautta saan pienen komission, mikäli päädyt hankkimaan suosittelemani tuotteen. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja. Suosittelen vain niitä tuotteita, joita olen itse käyttänyt ja todennut toimiviksi. Mielipiteet tuotteesta ovat aina omiani. 

 
Vuoden 2018 parhaat luonnonkosmetiikan meikkituotteet

Vuoden 2018 parhaat luonnonkosmetiikan meikkituotteet

Esittelyssä Nui Cosmetics Natural Liquid Foundation

Esittelyssä Nui Cosmetics Natural Liquid Foundation