M_IMG_9480_2 – kopio_1.JPG

Hei!

Olen Jenniina 32 - vuotias luonnonkosmetiikkaan ja kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon erikoistunut kosmetologi. Sivuiltani löydät paljon ideoita, inspiraatiota ja tuote arvosteluja luonnonkosmetiikan meikeistä sekä juttua kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta ja -hyvinvoinnista. Toivottavasti viihdyt sivullani!

Vinkkejä raskaiden luomien meikkaamiseen

Vinkkejä raskaiden luomien meikkaamiseen

Minulta kysellään töissä paljon neuvoja raskaiden luomien meikkaamiseen ja ajattelinkin jakaa muutaman vinkin myös täällä blogissa. Usein ongelmana on se, ettei luomiväri tai rajaus pysy luomilla kunnolla tai sitten ei oikein tiedetä miten niitä silmiä kannattaisi meikata.

Minulla itselläni on aina ollut raskaat luomet, mutta tajusin sen vasta muutamia vuosi sitten ja silmien meikkaaminenkin alkoi tämän jälkeen sujua paremmin. Mielestäni tärkeintä raskaita luomia meikatessa on tehdä pohjatyöt kunnolla, koska luomet rasvoittuvat todella helposti päivän aikana.

miten-meikata-raskaat-luomet.jpg

Miten luomivärin saa pysymään paremmin luomilla?

 • Käytä kevyttä silmänympärysvoidetta, esimerkiksi geelimäistä voidetta, silmänympärys iholle ennen silmämeikin tekoa ja anna voiteen imeytyä hyvin.

 • Jos luomesi ovat todella rasvaiset, laita silmät kiinni ja pyyhi luomet esimerkiksi öljyttömällä silmämeikinpoisto aineella, joka poistaa rasvaa. Pidä silmät edelleen kiinni, sillä joka kerta, kun käytät silmiä auki, niihin menee uudelleen rasvaa.

 • Levitä tämän jälkeen silmämeikinpohjustus tuote koko liikkuvalle luomelle aina kulmakarvoihin asti ja puuteroi luomet todella hyvin tämän jälkeen. Silmät pysyvät siis koko ajan kiinni siihen asti kunnes luomet ovat hyvin puuteroidut. Tässä vaiheessa luomet voivat tuntua hieman kuivilta ja kiristäviltä, mutta ainakin minulla ne rasvoittuvat kyllä päivän mittaan.

  Minulla silmämeikinpohjustaja on ripsivärin lisäksi ainut synteettinen meikkituote, jota käytän, sillä en ole löytänyt vielä yhtäkään hyvää luonnonkosmetiikan pohjustajaa. Olen testannut mm. Laveran-, Purobion-, Lily Lolon- sekä Alima Puren pohjustajia.

miten-meikata-raskaat-luomet.jpg

Miten meikkaan raskaat luomet?

Pohjustuksen jälkeen voikin sitten aloittaa silmämeikin tekemisen. Kannattaa tutkia oman silmän muotoa ja miettiä, että missä se raskain kohta on. Jokaisella on erilaiset silmät eikä mitään yleispätevää ohjetta luomivärin levityksestä voi oikein antaa. Tässä on kuitenkin muutamia asioita mitkä kannattaa muistaa.

 

 • Tummat matta sävyt piilottavat ja pienentävät ja vaaleat helmiäissävyt taas suurentavat ja isontavat. Tärkeintä on siis käyttää tummaa luomiväriä pullean kohdan päällä ja vaaleita helmiäis- tai glitteri luomivärejä voi käyttää liikkuvalla luomella.

  Kuvista näkee, että minulla esimerkiksi poimu alkaa jo silmän sisänurkasta, joten häivytin tummaa luomiväriä sinne asti kuvien oikealla puolella. Kuvien vasemmalla puolella taas jätin sisänurkan poimun varjostamatta, joten se erottuu sieltä selvemmin kuin oikealla puolella.

 • Pyri ajattelemaan, että kaikki mitä teet kohottaa katsetta. Luomiväri kannattaa levittää silmän ulkonurkassa ylöspäin suuntautuvin liikkein eikä viedä sitä ihan niin pitkälle ulkonurkkaan mihin luomi oikeasti jatkuisi. Yleensä luomi menee tuolta ulkonurkasta hieman alaspäin, kuten minulla, ja jos sinne lisää suomiväriä se vain korostaa laskevaa linjaa.

  Vein kuvien vasemmalla puolella luomivärin ja rajauksen sinne asti mihin luomi oikeasti minulla loppuu ja oikealla puolella taas lopetin sen aikaisemmin.

 • Muista myös pitää kulmakarvat siisteinä ja ryhdikkäinä. Niissäkin liian alas viety ulkonurkka korostaa sitä laskevaa yleisilmettä silmissä.

 • Rajaus kannattaa tehdä lähelle ripsirajaa eikä viedä sitäkään aivan ulkonurkkaan asti vaan lopettaa aikaisemmin ja nostaa ylöspäin. Myös rajausta tehdessä kannattaa katsoa sitä omaa silmän muotoa, että millaisen rajauksen voi tehdä. Esimerkiksi siipirajaus voi olla haasteellinen tehdä raskaille luomille.

 • Ripset kannattaa taivuttaa kunnolla, varsinkin ulkonurkasta, mikä avaa katsetta ja nostaa silmän ulkonurkkaa.

miten-meikkaan-raskaat-luomet.jpg

 

Onko sinulla raskaat luomet ja koetko, että niitä on vaikea meikata?

 
Esittelyssä Uoga Uogan luomivärit

Esittelyssä Uoga Uogan luomivärit